rahmadinata
be a man be a master..
 
 

Link Lain

 

Komentator

  •  (1)
  •  (1)
  •  (1)
  • abdulmohamed (1)
  • abdulmohamed (1)
  •  

    Pengunjung

    169526
     

    KISI-KISI PENULISAN SOAL UAS BAHASA SUNDA VII

    KISI-KISI PENULISAN SOAL

    ULANGAN AKHIR SEMESTER

     

     

    Satuan Pendidikan  : SMP

    Mata Pelajaran        : Bahasa Sunda

    Kelas/Semester        : VII (Tujuh)/1                                                                                                           

    Tahun Pelajaran   : 2012/2013

    Alokasi Waktu     : 90 menit

    Jumlah Soal          : 45 Butir Soal (40 PG + 5 Uraian)

     

     

     

    No.

    Standar Kompetensi

    Kompetensi Dasar

    Uraian Materi

    Indikator

    Bentuk Soal

    No. Soal

    1.

    7.1. Mampuh ngaregepkeun pikeun maham jeung méré tanggapan rupa-rupa wacana lisan nu mangrupa téks paguneman, dongéng, jeung pupujian.

     

    7.1. Ngaregepkeun dongéng

    Dongéng

     

     

     

     

     

     

     

    Rarangkén di- jeung ka-

    -          Nyebutkeun palaku-palaku dina dongéng

    -          Nyebutkeun watek palaku dina dongéng

    -          Nangtukeun wanda dongéng

    -          Nangtukeun amanat dongéng

    -          Ngajéntrékeun dongéng parabél jeung nyebutkeun conto-conto judulna

    -          Ngalarapkeun rarangkén hareup di- nu bener dina kalimah   

    -          Nangtukeun fungsi rarangkén hareup ka- dina kalimah

    PG

     

    PG

     

    PG

    PG

    Ésséy

     

    PG

     

    PG

     

    1

     

    2

     

    3

    4

    41

     

    5

     

    6

     

     

     

     

    2.

    7.3. Mampuh maham jeung méré tanggapan kana bacaan ngaliwatan maca sajarah lokal/ carita babad, téks paguneman, dongéng, jeung carita pondok

     

    7.3.2. Maca téks paguneman

    Guneman/ dialog

     

     

     

     

    Vokal é, e, jeung eu

    -          Ngajéntrékeun téma paguneman

    -          Nyebutkeun para palaku nu aya dina paguneman

    -          Nangtukeun sikep palaku dina paguneman.

    -          Ngalarapkeun vokal é, e, jeung eu dina kecap-kecap

    PG

     

    PG

    PG

     

    PG

     

    7

     

    8

    9

     

    10

     

    3.

    7.2. Mampuh ngungkabkeun pikiran, rasa, jeung kahayang sacara lisan dina nepikeun béwara, nyaritakeun pangalaman, nepikeun pedaran, nyaritakeun tokoh, nelepon, jeung gunem catur jeung babaturan.

    7.2.2. Nyaritakeun pangalaman pribadi

    Pangalaman pribadi

     

    Kecap umum jeung kecap husus

    -          Nangtukeun jejer poko paragraf

    -          Ngajéntrékeun eusi paragraf

     

    -          Nangtukeun kecap umum jeung kecap husus

     

    PG

    PG

     

    PG

     

    11

    12

     

    13, 14

    4.

    7.4. Mampuh ngungkabkeun pikiran, rasa, jeung kahayang sacara tinulis dina wangun nulis pangalaman, biografi, sajak, pedaran, jeung warta.

    7.4.3. Nulis Sajak

    Sajak

     

     

     

     

     

     

     

     

    Gaya Basa Métafora

    -          Ngajéntrékeun eusi sajak

    -          Ngajéntrékeun rasa anu diébréhkeun dina sajak

    -          Ngitung jumlah padalisan dina sajak

    -          Nangtukeun padalisan anu murwakanti

    -          Ngajéntrékeun harti kecap-kecap

    -          Ngajéntrékeun kecap konotatif

    -          Ngalengkepan padalisan ku kecap anu murwakanti

    -          Nangtukeun kalimah anu maké gaya basa métafora

    -          Nyieun kalimah anu maké gaya basa métafora

    PG

    PG

     

    PG

    PG

    PG

    PG

    PG

     

    PG

     

    Ésséy

    15,16

    17

     

    18

    19

    20

    21

    22

     

    23

     

    42

    5.

    7.1. Mampuh ngaregepkeun pikeun maham jeung méré tanggapan rupa-rupa wacana lisan nu mangrupa téks paguneman, dongéng, jeung pupujian.

     

    7.1.1. Ngaregepkeun sempalan paguneman

    Guneman

     

    Kecap serepan Basa Arab

    -          Ngajéntrékeun eusi paguneman

    -          Nyebutkeun palaku dina paguneman

    -          Nangtukeun kecap serepan tina Basa Arab

    -          Nyusun kalimah ngagunakeun kecap serepan tina basa Arab

    PG

    PG

    PG

     

    Ésséy

     

    24

    25

    26

     

    43

    6.

    7.3. Mampuh maham jeung méré tanggapan kana bacaan ngaliwatan maca sajarah lokal/ carita babad, téks paguneman, dongéng, jeung carita pondok

    7.3.3 Maca dongéng

    Dongéng

     

    Kecap saharti jeung kecap sabalikna

    -          Ngajéntrékeun eusi dongéng

    -          Nyebutkeun watek palaku dina dongéng

    -          Nyebutkeun wanda dongéng

    -          Nangtukeun kecap saharti (sinonim)

     

    PG

    PG

    PG

    PG

     

    27

    28

    29

    30, 31

    7.

    7.2. Mampuh ngungkabkeun pikiran, rasa, jeung kahayang sacara lisan dina nepikeun béwara, nyaritakeun pangalaman, nepikeun pedaran, nyaritakeun tokoh, nelepon, jeung gunem catur jeung babaturan.

    7.2.1. Nepikeun Béwara

    Béwara

     

     

    -          Ngajéntrékeun eusi béwara

    -          Ngalarapkeun kalimah aktif – pasif

    PG

    PG

     

    32, 33

    34

    8.

    7.4. Mampuh ngungkabkeun pikiran, rasa, jeung kahayang sacara tinulis dina wangun nulis pangalaman, biografi, sajak, pedaran, jeung warta.

    7.4.1 Nulis Pangalaman

    Pangalaman

     

    Kecap Rajékan

    -          Manggihan kecap rajékan dina kalimah

    -          Ngajéntrékeun papasingan kecap rajékan dwilingga  jeung nyontoan kecap-kecapna

    -          Nyusun karangan pangalaman pribadi

     

    PG

    Ésséy

     

     

    Ésséy

    35, 36 44

     

     

    45

    9.

    7.2. Mampuh ngungkabkeun pikiran, rasa, jeung kahayang sacara lisan dina nepikeun béwara, nyaritakeun pangalaman, nepikeun pedaran, nyaritakeun tokoh, nelepon, jeung gunem catur jeung babaturan.

    7.2.2 Paguneman jeung babaturan sakelas

    Paguneman

     

     

    Kecap Kantétan

    -          Ngalarapkeun undak-usuk dina paguneman

    -          Ngagunakeun basa hormat dina kalimah

    -          Nangtukeun kecap kantétan

    -          Ngalengkepan kalimah maké kecap kantétan rakitan dalit

    PG

     

    PG

    PG

    PG

     

    37

     

    38

    39

    40

     

     

     

    Garut, Nevember 2012

    Nu Nyusun,

     

     

    MGMP BASA SUNDA

    Komentar :

    No Komen : 1
    :: 27-11-2013 12:31:50
     
    Nama :
    E-mail :
    Web :
    Komentar :
    Masukkan kode pada gambar

        [Emoticon]
     

    Pengumuman PPMB

     

    Artikel Popular

    • Hak Asasi Manusia (Hand Out 2)
      CIVIC EDUCATIONS - 01-12-2012 09:48:46  (14)
    • Hak Asasi Manusia (Hand Out 1)
      CIVIC EDUCATIONS - 01-12-2012 09:11:16  (7)
    • PERMENAG 2 / 2008
      Regulasi Pendidikan Kita - 30-10-2012 09:53:29  (7)
    • Apa itu Globalisasi??
      CIVIC EDUCATIONS - 16-10-2012 09:56:31  (4)
    • SISTEM POLITIK INDONESIA
      CIVIC EDUCATIONS - 05-06-2014 08:39:46  (3)
     
     
     

    time

     

    animasi

     
    Home | Profil | Pengumuman

    Copyright © makinpintar.com | UNAIR | Smartcloud