rahmadinata
be a man be a master..
 
 

Link Lain

 

Komentator

  •  (1)
  •  (1)
  •  (1)
  • abdulmohamed (1)
  • abdulmohamed (1)
  •  

    Pengunjung

    171672
     

    KISI@ UKK

      

    PEMERINTAH KABUPATEN GARUT

    DINAS PENDIDIKAN

    SMP NEGERI 1 KADUNGORA

    Jalan Mandalawangi No. 40 Telp. (0262) 455258 Kadungora Garut

     

    KISI-KISI PENYUSUNAN NASKAH SOAL ULANGAN KENAIKAN KELAS

    Tahun Pelajaran 2013/2014

    Nama Sekolah   : SMP Negeri 1 Kadungora                                                                                                                                                                                                           Jumlah Soal                        : 45 (Empat Puluh Lima)

    Mata Pelajaran : Bahasa Sunda                                                                                                                                                                                                                                  Bentuk Soal                        : PG dan Essay

    Kelas/Semester               : VII/2                                                                                                                                                                                                                                                    Alokasi Waktu                  : 90 menit

     

    No

    Standar Kompetensi

    Kompetensi  Dasar

    Materi Pokok

    Indikator

    Aspek Soal

    Prediksi Tingkat Kesukaran

    Bentuk Soal

    Nomor Soal

    C1

    C2

    C3

    MD

    SD

    SK

     

    1

    2

    3

    4

    7

    8

    9

     

     

     

    10

    11

     

    7.1.

    Mampu ngaregepkeun pikeun maham jeung mairan wacana lisan nu mangrupa teks paguneman,dongeng jeung pupujian.

    7.1.3. Ngaregepkeun Pupujian

    Pupujian

    • § Bisa nilikan kana eusi karya sastra anu mangrupa pupujian
    • § Bisa nyangkem kana eusi jeung makna pupujian
    • § Nyebutkeun makna nu aya dina eusi pupujian
    • § Nulis conto pupujian nu aya di wewengkon masing-masing

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    PG

     

    PG

    PG

    ÉSSÉY

    1

     

    2

    3,4

    41

     

    7.2.

    Mampu nyarita pikeun ngung-kabkeun pikiran, rasa jeung kahayang dina nepikeun bewara, nyarita-keun pangala-man, nepikeun bahasan,nyaritakeun tokoh, nyarita ngaliwatan telepon, paguneman jeung babaturanana.

    7.2.1.

    Nepikeun Wawaran

     

     

    Wawaran

    Kabasaan

    (gaya basa mijalma jeung rautan)

    • § Bisa ngajawab pananya-pananya anu aya patalina jeung eusi wawaran
    • § Ngajéntrékeun basa anu digunakeun dina wawaran
    • § Nyindekkeun kalimah anu kaasup kalimah wawaran
    • § Bisa nyieun kalimah anu make gaya basa mijalma jeung rautan

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    PG

     

    PG

     

    PG

     

    ÉSSÉY

    5,6,7

     

    8

     

    9

     

    42

     

    7.2.

    Mampu nyarita pikeun ngung-kabkeun pikiran, rasa jeung kahayang dina nepikeun bewara, nyarita-keun pangala-man, nepikeun bahasan,nyaritakeun tokoh, nyarita ngaliwatan telepon, paguneman jeung babaturanana.

    7.2.3. Nyaritakeun Tokoh Idola

    Tokoh Idola

    Kabasaan (konsonan sunda asli)

    • § Nyebutkeun lengkah-lengkah dina nyaritakeun tokoh idola
    • § Bisa ngajawab pananya ngeunaan tokoh idola anu kasohor jaman kiwari
    • § Nangtukeun aksara nu kaasup konsonan sunda asli

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    PG

     

    PG

     

    PG

    10

     

    11

     

    12

     

    7.3.

    Mampu maca pikeun maham tur mairan wacana nu mangrupa sajarah lokal/carita babad, teks paguneman, dongeng jeung carpon.

    7.3.1.

    Maca Sajarah Lokal Carita Babad.

    Carita Babad

    Dongéng

    • § Bisa maham kana eusi wacana carita babad “Pranu Siliwangi”
    • § Nyindekkeun galur dina carita babad “Prabu Siliwangi”
    • § Nyebutkeun papasingan wanda dongéng
    • § Nunjukkeun conto judul dongéng nu kaasup wanda dongéng parabel
    • § Nyebutkeun harti wanda dongéng legénda
    • § Nyindekkeun ciri-ciri dongéng

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    PG

     

    PG

     

    PG

    PG

     

    PG

    PG

    13,14,15

     

    16

     

    17

    18

     

    19

    20

     

     

    7.3.4.

    Maca Carita Pondok

    Carita Pondok

    Kabasaan

    (Harti umum jeung harti husus)

    (Papasingan kecap rajékan jeung kantétan)

    • § Nyebutkeun ciri-ciri carita pondok
    • § Nangtukeun kecap husus tina ngaran kekembangan
    • § Nangtukeun kecap husus tina umumna ngala
    • § Ngajéntrékeun kecap rajekan
    • § Manggihan kecap rajékan nu aya dina kalimah
    • § Nyebutkeun papasingan kecap kantétan
    • § Bisa nyebutkeun conto kecap husus tina kecap anu umum

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    PG

    PG

     

    PG

    PG

    PG

    PG

    ÉSSÉY

    21

    22

     

    23

    24

    25

    26,27,28

    43

     

    7.4.

    Mampu ngungkabkeun pikiran, rasa jeung kahayang sacara tinulis dina wangun nulis pangalaman, biografi, sajak, pedaran, jeung warta

    7.4.2.

    Nulis Biografi Singget

    Biografi

    Kabasaan

    Kecap serepan

    Papasingan kalimah

    • § Ngajéntrékeun hartina Biografi
    • § Nangtukeun kecap serepan tina basa arab
    • § Nuduhkeun kalimah nu kaasup kalimah pasif
    • § Nuduhkeun kalimah nu kaasup kalimah intransitif
    • § Nangtukeun cara nulis kecap nu bener
    • § Bisa ngalengkepan basa lemes keur ka diri sorangan jeung ka batur

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    PG

    PG

    PG

    PG

    PG

    ÉSSÉY

    29

    30

    31

    32

    33

    44

     

     

     

     

     

     

     

     

    7.4.4.

    Nulis Pedaran (Eksposisi)

    Pedaran (Eksposisi)

    • § Bisa nyebutkeun wangun karangan pedaran
    • § Nyebutkeun judul karangan nu kaasup karangan pedaran
    • § Nangtukeun kalimah anu make gaya basa eufimisme
    • § Nangtukeun harti kecap sabenerna (denotatif)
    • § Ngalengkepan kalimah make basa lemes keur ka batur saluhureun
    • § Nangtukeun ngaran wangun vokalisasi (pananda sora)
    • § Bisa ngarobah kecap basa sunda kana wangun aksara sunda ngalagena

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    PG

    PG

     

    PG

     

    PG

    PG

     

    PG

     

    ÉSSÉY

    34

    35

     

    36

     

    37

    38,39

     

    40

     

    45

     

    Diuninga Ku :

     

    Kadungora, 19 Mei 2014

    Pupuhu Sakola,

     

    Guru Mata Pelajaran,

     

     

     

    Beny Budi Setiana, S.Pd. M.Pd.

     

     

     

     

    Arif Kurniawan Rahman, S.Pd.

    NIP. 19620104.198403.1.011

     

     

     

    Komentar :

    No Komen : 1
    ozy :: 01-04-2017 04:48:27
    terima kasih sudah sharing
     
    Nama :
    E-mail :
    Web :
    Komentar :
    Masukkan kode pada gambar

        [Emoticon]
     

    Pengumuman PPMB

     

    Artikel Popular

    • Hak Asasi Manusia (Hand Out 2)
      CIVIC EDUCATIONS - 01-12-2012 09:48:46  (14)
    • Hak Asasi Manusia (Hand Out 1)
      CIVIC EDUCATIONS - 01-12-2012 09:11:16  (7)
    • PERMENAG 2 / 2008
      Regulasi Pendidikan Kita - 30-10-2012 09:53:29  (7)
    • Apa itu Globalisasi??
      CIVIC EDUCATIONS - 16-10-2012 09:56:31  (4)
    • SISTEM POLITIK INDONESIA
      CIVIC EDUCATIONS - 05-06-2014 08:39:46  (3)
     
     
     

    time

     

    animasi

     
    Home | Profil | Pengumuman

    Copyright © makinpintar.com | UNAIR | Smartcloud